flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

25 грудня 2013 року в Устинівському районному суді Кіровоградської області відбувся День відкритих дверей

26 грудня 2013, 08:33

 З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, в Устинівському районному суду Кіровоградської області 25 грудня 2013 року проведено день відкритих дверей для учнів старших класів Устинівської ЗОШ Кіровоградської області.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію: огляд робочих кабінетів, зали судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду

Керівником апарату суду Левченко О.В. проведено огляд залу судового засідання, стендів з довідковою інформацією, учасників ознайомлено з роботою суду, що собою представляє апарат суду, порядок прийняття на роботу працівників апарату суду та вимоги до кандидатів, посадові обов’язки працівників апарату суду, роз’яснено порядок звернення до суду.

В.о. голови суду Годованець привітав. учнів 9-10-го класів Устинівської ЗОШ, в Устинівському районному суду та детально повідомив про категорії справ, які розглядаються районним судом.

Цимбал Н.А. секретар суду розповіла про роботу канцелярії суду.

Учні 9-10-го класу Устинівської ЗОШ дізнались про те, як правильно оформлювати документи у разі звернення до суду, як поводитись в суді, а також про свої права та обов’язки, передбачені процесуальним законодавством та Законом України «Про звернення громадян».

Учні школи подякували керівництву апарату суду за проведений захід та висловили свої побажання.

Зазначений захід мав позитивний результат і значно розширив знання учасників заходу щодо функціонування судової системи, захисту своїх прав та охоронних законом інтересів.


 

Керівник апарату суду О.В. Левченко