flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорена подальша співпраця ради суддів загальних судів та Проекту USAID "Справедливе правосуддя"

20 листопада 2013, 13:41

   Обговорена подальша співпраця ради суддів загальних судів та Проекту USAID "Справедливе правосуддя"

         13 листопада 2013 року в залі відеоконференцзв'язку Державної судової адміністрації України відбулася робоча зустріч голови ради суддів загальних судів Інни Отрош з керівником Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девідом Воном. На зустрічі були присутні: радник Проекту з моніторингу та оцінки Томас Вертелецький, фахівець Проекту з питань права та судового адміністрування Сергій Сученко, співробітники Державної судової адміністрації України.
       Під час зустрічі сторонами був підписаний Протокол про співпрацю на період 2013 - 2016 роки між радою суддів загальних судів та Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя», який був доповнений новими напрямками співробітництва, що були визначені сторонами в ході попередньої зустрічі.
       Першочерговими напрямками співробітництва були визначені такі напрямки як: вироблення форми опитування щодо оцінки роботи судді, проведення якого планується на березень 2014 року; розробка кодексу поведінки працівника суду. В процесі розробки цього кодексу планується вдосконалення, доповнення та вироблення коментаря для вже існуючого кодексу суддівської етики. Для роботи над кодексами вирішено створити робочу групу, яка буде включати представників ради суддів загальних судів, спеціалістів проекту, профільних фахівців з питань професійної етики, етикету та протоколу. В майбутньому планується вироблення он-лайн курсу з правил поведінки працівника суду, в результаті проходження якого планується видача сертифікатів про проходження курсу.
       Також були окремо відзначені такі напрямки співпраці підготовка та проведення конференції загальних судів України, проведення якої планується на січень 2014 року, робота над встановленням та ефективним використанням інформаційних кіосків, роботу над різними аспектами судового діловодства.