flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

узагальнення судової практики застосування норм закону про кримінальну відповідальність щодо давності звільнення від кримінальної відповідальності (покарання).

13 листопада 2013, 10:16

На виконання вимоги  в.о. Голови Верховного Суду України судовою палатою у кримінальних справах апеляційного суду Кіровоградської області проведено узагальнення судової практики застосування норм закону про кримінальну відповідальність щодо давності звільнення від кримінальної відповідальності (покарання). Мета даного дослідження – вивчення даної категорії судової практики, виявлення проблемних питань при застосуванні положень ст. 5, ст. 49, ч. 5 ст. 74 Кримінального кодексу України.

В ході проведеної роботи виявилось, що прийнята досить незначна кількість рішень щодо давності звільнення осіб, які вчинили кримінальні правопорушення від кримінальної відповідальності або від покарання і судді в цілому дотримуються вимог ст. 49 КК щодо обчислення строків давності притягнення до кримінальної відповідальності як при одиничних злочинах так і в разі вчинення триваючих і продовжуваних злочинів, правильно визначають початковий та кінцевий момент перебігу строків давності.