flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

узагальнення судової практики застосування законодавства, що передбачає відповідальність за адміністративні правопорушення

13 листопада 2013, 10:15

Судова палата у кримінальних справах апеляційного суду Кіровоградської області провела узагальнення судової практики застосування законодавства, що передбачає відповідальність за адміністративні правопорушення відповідно до ст. 195-6 КУпАП «Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів». Роботу проведено відповідно до завдання Верховного Суду України № 90/0/54-13 від 02.10.2013 року.

Дослідження судової практики показало, що судді місцевих судів Кіровоградської області в основному дотримуються вимог закону при винесенні постанов  по справам про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 195-6 КУпАП. Також результати узагальнення говорять нам про те, що механізм реалізації норм, якими на рівні адміністративної юрисдикції охороняються правовідносини сфері обігу піротехнічних засобів перебуває на досить низькому рівні, оскільки більшість порушень залишаються не виявленими і мають місце лише поодинокі випадки фіксації таких правопорушень, про що свідчать статистичні дані.

Для уникнення допущення порушень, вказаних в узагальненні судової практики, треба вивчити висвітлені в роботі проблемні питання і приділяти їм увагу в подальшому.