flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершилося засідання Ради суддів України

23 вересня 2014, 10:36

Завершилося засідання Ради суддів України
22 вересня 2014, 09:05

19 вересня 2014 року в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулося засідання Ради суддів України.

Засідання Ради проводилося в режимі відеоконференцзв’язку. На засіданні були присутні Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, секретар Ради суддів України Анатолій Марцинкевич, члени Ради суддів України Михайло Новіков, Тетяна Чумаченко, Олег Присяжнюк, Людмила Соломаха, В'ячеслав Наставний, Денис Масенко, Андрій Леонтович, Оксана Марченко, Вадим Бутенко, Микола Черкащенко та інші члени Ради в режимі відеоконференцзв’язку.

Також у роботі засідання взяли участь заступник Голови ДСА України Ольга Булка, член ради суддів господарських судів Володимир Погребняк, співробітники ДСА України та представники ЗМІ.



Першим питанням порядку денного засідання обговорили та затвердили за основу проект звернення ХІI позачергового з’їзду суддів України щодо стану незалежності суддів та відновлення довіри до судової влади в Україні. З метою узагальнення пропозицій членів Ради суддів України та делегатів ХІI позачергового з’їзду суддів України до даного проекту звернення, прийнято рішення про створення відповідної робочої групи.

Заслухавши та обговоривши інформацію голови Ради суддів України Валентини Сімоненко про проект звернення ХІI позачергового з’їзду суддів України щодо підготовки пропозицій про внесення змін до Конституції України, Радою суддів вирішено схвалити за основу зазначений проект та створити робочу групу, до якої увійдуть шість членів Ради суддів України, включаючи голову Ради, для доопрацювання пропозицій представниками кожної ланки судової системи та для його подальшого подання на затвердження ХІI позачерговому з’їзду суддів України.




У контексті обговорення питання про порядок проведення ХІІ позачергового з’їзду суддів України голова Ради суддів України наголосила, що рішення з'їзду суддів матимуть вагоме значення для українського суспільства, а тому делегати з'їзду повинні працювати до моменту розгляду всіх питань порядку денного.

У зв’язку з цим, рішенням Ради суддів України визначено 27 вересня 2014 року резервним днем для роботи ХІІ позачергового з’їзду суддів України.

Також з метою популяризації здорового способу життя Радою суддів України вирішено продовжити започатковану у 2010 році ініціативу щодо проведення під патронатом Ради суддів України та ДСА України Турніру з міні-футболу серед працівників судових установ із розіграшу Кубка "Феміди" та запропонувати ДСА України в межах своїх повноважень забезпечити організацію проведення зазначеного Турніру.