flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Місія Міжнародного Валютного Фонду відвідала Державну судову адміністрацію України

11 червня 2014, 09:17

 

Місія Міжнародного Валютного Фонду відвідала Державну судову адміністрацію України

10 червня 2014, 17:49

 10 червня 2014 року в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулася зустріч Старшого експерта з юридичних питань Місії Міжнародного Валютного Фонду Себастіана Помпе  (Sebastiaan Pompe) з Головою Державної судової адміністрації України Зеновієм Холоднюком. Також у зустрічі взяли участь заступник Голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна, начальник управління планово-фінансової діяльності Ярослав Покотило, в. о. начальника управління правового забезпечення Володимир Кочетов, працівники сектору міжнародного співробітництва та взаємодії з засобами масової інформації ДСА України.

Робоча зустріч відбулася в рамках перебування експертів Місії Міжнародного Валютного Фонду в Україні з 27 травня по 12 червня 2014 року.

Як повідомив Себастіан Помпе метою Місії МВФ є отримання інформації  про стан боротьби з корупцією в Україні, вивчення бізнес-клімату та детальніше ознайомлення із діяльністю судової гілки влади, зокрема, із  джерелами та станом фінансування судової системи України. Через спілкування із судами, юристами, громадянським суспільством, - наголосив експерт з юридичних питань Місії Міжнародного Валютного Фонду, - буде сформована оцінка ризиків для подальшого виконання угоди, укладеної між Урядом України та Міжнародним Валютним Фондом з метою стабілізації економічної ситуації в Україні.

Голова Державної судової адміністрації ознайомив експерта Місії із системою судів загальної юрисдикції та станом фінансового забезпечення органів судової влади, відзначивши, що рівень задоволення потреби судової системи України в бюджетних коштах на 2014 рік складає лише 47,4 відсотка. Бюджетні призначення відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» із змінами склали 4 млрд 293,7 млн грн при потребі в сумі 9 млрд 56,7 млн гривень.

Підсумовуючи зустріч, експерт МВФ відзначив корисність такого спілкування  та наголосив на необхідності проведення подальших зустрічей для більш детального ознайомлення із бюджетуванням судів та надання судовій владі конкретних рекомендацій для поліпшення фінансового забезпечення.

 

Довідково:

Україна є повноправним членом Міжнародного валютного фонду з 3 вересня 1992 року, до якого вона приєдналася згідно із Законом України «Про вступ України до Міжнародного валютного фонду, Міжнародного банку реконструкції та розвитку, Міжнародної фінансової корпорації, Міжнародної асоціації розвитку та Багатостороннього агентства по гарантіях інвестицій» від 03.06.1992 №2402-XII (http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=2402-12).