flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Газета Трудівник Устинівщини

21 червня 2013, 14:25

 Покарано колишнього посадовця


 

У одному з минулорічних номерів «Трудівника Устинівщини» повідомлялось, що районною прокуратурою викрито факт зловживання службовим становищем колишнього сільського голови К.. І ось днями отримано інформацію, що по даному факту винесено судовий вирок.

 Нагадаємо суть справи. Наприкінці сімдесятих років, коли біля керма тоді ще радгоспу «У.», яким керував П., почалась розбудова інфраструктури населених пунктів на території К. сільської ради. Окрім будівництва житла, водогону, доріг, радгосп звів кілька приміщень для магазинів. З того часу, як би не змінювалась назва господарства, а магазини по вулиці Л., у с.К. та вулиці М, 1 а у с.С. так і залишались на балансі господарства-правонаступника, на цей час – ПСП «У.». Та у квітні 2005 року з’явилось рішення виконкому К. сільської ради про визнання права власності на приміщення магазинів за приватною особою, яким зобов’язано Устинівську дільницю МБТІ оформити право власності документально.

У ході досудового розслідування виявилось, що рішення сфальсифіковано, не дотримано процедуру подання документації на розгляд виконкому. Встановлено і підтверджено документами приналежність будівель до власності ПСП «У.». Збитки, нанесені господарству під час цієї оборудки, склали 121052 грн.

Зважаючи на результати розслідування, спираючись на свідчення громадян, які на час появи рішення входили до складу виконкому К. сільської ради, документи сільської ради та ПСП «У.», Устинівський районний суд визнав винною колишнього голову К. сільської ради К. та призначив їй покарання за ч.2 ст. 366 КК України – 3 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідальні посади протягом 2 років, звільнивши її від призначеного покарання на підставі ч.5 ст. 74 КК України, п. 3 ч.1 ст.49 КК України у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Підсудну визнано винною та призначено їй покарання за ч. 2 ст. 364 КК України 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати відповідальні посади на 3 роки. На підставі ст. 75 КК України засуджену звільнено від відбування призначеного основного покарання у вигляді позбавлення волі з ви-пробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки.

Вирок райсуду може бути оскаржений у апеляційному суді Кіровоградської області.


 


 

С. Журавльов.